Följ oss

Yoga onsdagar 07.00-08.00 på Fysiocenter

9 februari 2014

Dynamisk Hathayoga på Adolf Fredriks Fysiocenter onsdagar  07.00-08.00

Under den här kursen kommer du kunna skapa dig en uppfattning om vad yoga skulle kunna innebära för dig. Yoga är för alla, vig eller stel, gammal eller ung, man eller kvinna. Yoga skiljer sig från andra träningsformer då man inte arbetar resultatinriktat. Praktiken tar tid och det låter vi den göra.

Dynamisk Hathayoga är en fysiskt flödande praktik där vi arbetar med den egna kroppen tillsammans med andetaget som främsta verktyg.Genom medveten andning flyttar vi kroppen genom olika rörelser och arbetar med styrka, fokus balans och uthållighet. Tillsammans ger det en möjlighet att träna på att vara lite mer här och nu. Vi har alla olika utmaningar som vi ställs inför på mattan. Yoga är en enskild praktik, som vi här utövar i grupp.

Under kursen kommer du att få prova på yoga eller fördjupa dina grunder, eller bara ge dig själv en härlig kurs inför våren.

Datum, tid och plats
kurs 1, 8 gånger, 26 februari – 16 april, onsdagar 07.00 - 08.00 FULLBOKAT 
kurs 2, 8 gånger, 23 april – 11 juni, onsdagar 07.00 - 08.00 Finns platser kvar

Drottninggatan 114.
Pris 1 500 sek per kurs
anmäl dig till  senast 17 april.
Då du fått din anmälan bekräftad ber vi dig att snarast föra in 1500 kr på BG 5922-1812 för att slutföra beställningen. Kvitto erhålles på plats.

Yogalärare: Christina Svärding från Yogiyogini

/Malin Engelheart sjukgymnast på Fysiocenter.

I yoga går man igenom kroppen gällande styrka, smidighet och balans på ett mycket systematiskt sett, med andningen i fokus. Det är lätt att få obalanser i kroppen som kan leda till olika smärttillstånd och skador. Obalanser såsom att man är stel i vissa muskler och svag i andra, men även genom obalans mellan stress och återhämtning där man mer eller mindre ha slutat andas och stängt av kontakten med sin kropp.

Yoga är en bra träningsform både som komplement till annan träning men också som enskild träningsform, för en ökad kroppsmedvetenhet och en större sinnesnärvaro.