Följ oss

Sömnprogrammet startar VT 2017

14 februari 2017

Sömnprogrammet riktar sig till dig med stressrelaterade besvär, och sömnproblem såsom problem med att somna in eller att ha flera uppvaknanden under natten, för tidigt uppvaknande eller dålig sömnkvalitet.  Vid kroppsliga och psykiska sjukdomsproblem bör du vara utredd av läkare så att det inte i första hand krävs annan medicinsk utredning eller behandling.

Grupprogrammet är baserat på kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är en behandlingsmetod som i studier har visat ett gott resultat vid sömnproblem. Du får under programmet verktyg och strategier för att hantera och förbättra sömnen. Dessa är också ett stöd till fortsatt självhjälp på egen hand. Som en del i behandlingen ingår att föra sömndagbok för att samla information om sömnen och sådant som kan påverka sömnen. Teori varvas med praktiska uppgifter och samtal och du får börja använda tekniker som kan innebära ändrade vanor emellan kurstillfällena.

I behandlingen ingår kartläggning, kunskap om sömn, att hantera tankar och beteenden som utför problem för sömn, metoder för nedvarvning och avspänning. Målet för behandlingen är att förbättra sömnkvalitet och livskvalitet. 

Programmet är uppbyggt på 8 grupptillfällen.
Innan behandlingsserien startar krävs ett individuellt besök till arbetsterapeut för bedömning.

Patientavgift är 200 kr/besök, frikort gäller. Tänk på att SAMTLIGA besök är en bokning och måste AVBOKAS 24 timmar innan, om inte sker en debitering på patientavgiften (200 kr) enligt Stockholms Läns Landstings avtal.

För intresseanmälan: ring 08-300402 eller maila receptionen@affysiocenter.se  
Välkomna!
Elisabeth Nordvall, Leg. arbetsterapeut, KBT-terapeut grundläggande psykoterapi steg 1