Följ oss

Lotorpsmetoden, behandling mot andningsbesvär.

17 december 2015

Många människor med andningsproblem kan behandlas med Lotorpsmetoden.

Exempel:
KOL
Långvarig hosta
Astma
Astmaliknande besvär

Med Lotorpsmetoden behandlar terapeuten andningsmuskulaturen samt utför rörlighetsbefrämjande övningar vilka även ska göras på egen hand av patienten. Detta syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt samt ökad rörlighet i bröstkorgen. 

I en vetenskaplig studie på Sahlgrenska i Göteborg har man fått mycket lovande resultat vid behandling av Lotorpsmetoden. Lär mer om studien HÄR

Observera att det är andningsbesväret som sympton som behandlas och inte den bakomliggande sjukdomen. 

Behandlingen utförs av certifierad andnings- och massageterapeut Solveig Kalliomäki.
650 kr inkl moms, ca 40 minuter.

En man kom via sin sjukvårdsförsäkring till oss på Fysiocenter för att få symptomatisk behandling för KOL. Här är hans egen korta berättelse av den erfarenheten:
  "Jag fick min koldiagnos på försommaren några veckor innan jag skulle fylla 50 år och blev ganska knäckt. På hösten fick jag dessutom en exacerbation och blev drastiskt sämre. Jag tänkte att om min KOL utvecklas i denna takt lever jag inte året ut ens…
   Tack vare ändrade läkemedel samt behandling hos Adolf Fredriks FysioCenter blev jag dock avsevärt bättre och har nu lärt mig att leva med min KOL. Behandlingen hos Adolf Fredriks FysioCenter bestod av ett träningsprogram som jag fick av Kerstyn,  samt massage för lungorna enligt Lotorpsmetoden. Massagen som Solveig gav mig är ingen mysig behandling med den ger förvånansvärt bra effekt – det känns som att lungorna tar in 10-20% mer syre på en gång. Fick även några andningsövningar som jag måste göra varje dag.
   Tjejerna på Adolf Fredriks FysioCenter är dessutom mycket trevliga och måna om mitt välbefinnande"
/Man 50 år